Nyilvános alakuló ülés 2024. október 11-én 16 órakor

Nyilvános alakuló ülés 2024. október 11-én 16 órakor‼️

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az újonnan megválasztott önkormányzati képviselő-testület nyilvános alakuló ülésének időpontja és helyszíne:

2024. október 11. Pénteken 16 óra

Porrogi Kultúrház
8858 Porrog, Fő utca 32.

Tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden porrogit az alakuló ülésre, melyen fontos közérdekű információk kerülnek bejelentésre.

Pályázati hirdetmény

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Porrog Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 23/2024. (IV. 16.) KT. határozata, Porrogszentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 20/2024. (IV. 16.) KT. határozata, Porrogszentpál Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 16/2024. (IV. 16.) KT. határozata, Somogybükkösd Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 18/2024. (IV. 16.) KT. határozata alapján nyilvánosan meghirdetett pályázatot hirdet a Porrog Község Önkormányzatának ¼, Porrogszentkirály Község Önkormányzatának ¼, Porrogszentpál Község Önkormányzatának ¼, Somogybükkösd Község Önkormányzatának ¼ arányban tulajdonát képező, Zákány 876/A/2 hrsz-ú lakás és 876/B/2 hrsz-ú tüzelőtároló értékesítésére az Önkormányzatok Képviselő-testületeinek az önkormányzatok vagyonáról szóló önkormányzati rendeleteiben rögzített feltételek szerint.

1./ A kiírók adatai:

Porrog Község Önkormányzata 8858 Porrog, Fő u. 32.

Porrogszentkirály Község Önkormányzata 8858 Porrogszentkirály, Fő u. 184.

Porrogszentpál Község Önkormányzata 8858 Porrogszentpál Fő u. 31-33.

Somogybükkösd Község Önkormányzata 8858 Somogybükkösd, Fő u. 92. (a továbbiakban együtt: kiírók)

2./ A pályázat tárgya: 8852 Zákány Zrínyi tér 6. 1. em. 2. ajtó alatt található 876/A/2 hrsz-ú, 82,89 m2 alapterületű lakás, és az ehhez tartozó 876/B/2 hrsz-ú 6,64 m2 alapterületű tüzelőtároló. A fenti ingatlanokra csak együtt nyújtható be pályázat. A fenti ingatlanoknak a kiírók ¼-¼ arányban tulajdonosai, az ingatlanok tehermentesek. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 14.§ (2) bekezdés alapján az ingatlanra a Magyar Államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg. A Somogy Vármegyei Önkormányzatot az egyes állami tulajdonban lévő vagyontárgyak önkormányzatok tulajdonába adásáról szóló 1991. évi XXXIII. törvény 39. § (1) bekezdése, valamint a Somogy Megyei Közgyűlés a vármegyei önkormányzati tulajdon-és vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2023. (II. 14.) önkormányzati rendeletének 6. § (6) bekezdése alapján elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jogról történő lemondást tartalmazó nyilatkozatok beszerzése a kiírók feladata. Az ingatlan előzetes egyeztetés alapján megtekinthető.

3./ A pályázat tárgyát képező ingatlanok együttes minimum eladási ára: 9.500.000,- Ft.

4./ Pályázati biztosíték összege: 950.000,- Ft, melyet Porrogszentkirály Község Önkormányzatának 50300202-15000817 számú MBH Bank Nyrt-nél vezetett számlájára kell befizetni. A pályázat nyertese által befizetett pályázati biztosíték a vételárba beszámításra kerül.

5./ Érvényesen pályázni az alábbi feltételek vállalása esetén lehetséges:

A pályázat benyújtásával pályázó vállalja, hogy a szerződéskötés napján az ingatlan vételárának ¼ – ¼ részét átutalja Porrog Község Önkormányzatának 67000014-11037077 számú MBH Bank Nyrt-nél vezetett számlájára, Porrogszentkirály Község Önkormányzatának 50300202-15000817 számú MBH Bank Nyrt-nél vezetett számlájára, Porrogszentpál Község Önkormányzatának 50300202-15000824 számú MBH Bank Nyrt-nél vezetett számlájára, Somogybükkösd Község Önkormányzatának 11743088-15398446 számú OTP Bank Nyrt-nél vezetett számlájára.

6./ A pályázat benyújtásának helye, módja, határideje:

A pályázati eljárásban csak olyan pályázó vehet részt, aki a pályázati kiírásban foglalt feltételeket írásbeli nyilatkozatával önmagára kötelezően elfogadja, valamint igazolja, hogy a pályázati biztosítékot megfizette.

Pályázati ajánlatot írásban, zárt borítékban kell benyújtani a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjéhez (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) olyan módon, hogy a fenti címre legkésőbb 2024. október 28. napján 16:00 óráig megérkezzen.

A borítékra kérjük ráírni a címzett nevét, továbbá: „Pályázat – Zákány 876/A/2, 876/B/2 hrsz. Iktatóban nem bontható fel, azonnal a címzetthez továbbítandó!”

A pályázatnak tartalmaznia kell:

pályázó nevét, címét, számlaszámát,

nyilatkozatot a pályázati kiírásban foglaltak elfogadásáról;

nyilatkozatot arról, hogy a pályázati kiírás 5./ pontjában foglaltakat tudomásul veszi és a pályázati kiírás 5./ pontjában foglalt feltételeket teljesíti;

a pályázati biztosíték befizetéséről szóló igazolást;

az ingatlan hasznosítására vonatkozó elképzelések rövid ismertetését.

7./ Borítékbontás időpontja:

2024. október 29. napján 10:00 óra, a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Jegyzői Irodája. A pályázatok felbontásáról jegyzőkönyv készül.

8./ A pályázatok elbírálásának várható időpontja:

Az érvényességéről, eredményességéről, a zártkörű versenytárgyalás szükségességéről és időpontjáról a kiíírók Képviselő-testületei a pályázatok bontását követő ülésükön döntenek. A kiírók Képviselő-testületei fenntartják azon jogukat, hogy a pályázatot indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsák. A döntésekről az ajánlattevők írásban kapnak tájékoztatást, a pályázatban megjelölt címen.

A kiírók Képviselő-testületei a legmagasabb vételi ajánlatot kínáló pályázatot nyilvánítják nyertesnek.

Zártkörű versenytárgyalás több, azonos ajánlat esetén kerül megrendezésre. Csak az vehet részt rajta, aki a pályázati ajánlatát az előírt határidőre és tartalommal benyújtotta.

9./ Egyéb feltételek és információk:

A pályázati eljárás útján történő értékesítés esetén részletfizetési-, és vételárkedvezmény nem adható.

A pályázó ajánlatához 60 napig kötve van. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

A pályázat egyfordulós. A nyertes pályázóval a kiírók adás-vételi szerződést kötnek. A pályázati eljárás nyertese a kiírók Képviselő-testületeinek döntését követő 30 napon belül köteles az adásvételi szerződést megkötni. A határidő megállapításánál a kiírók Képviselő-testületei közül az utoljára meghozott döntést kell érteni.

Amennyiben a pályázati eljárás nyertese a szerződést a kiírók Képviselő-testületeinek döntését követő 30 napon belül, önhibájából nem köti meg, a pályázati biztosíték összege a kiírókat ¼ – ¼ arányban illeti meg. Azon pályázók részére, akik érvénytelen pályázatot nyújtottak be, vagy a pályázaton nem nyertek, a kiírók Képviselő-testületeinek döntését követően a pályázati biztosíték haladéktalanul visszafizetésre kerül.

Az ingatlanra vonatkozó pályáztatási eljárás visszavonásának jogát és a szerződéstől való elállás jogát a kiírók fenntartják maguknak.

A pályázatról bővebb tájékoztatást Antal-Oletics Szilvia nyújt a 82/47l-388/146. melléken vagy az oletics.szilvia@hivatal.csurgo.hu e-mail címen.

Csurgó, 2024. szeptember 23.

Madarász Zoltán s.k. Szlávecz Károlyné s.k. Szabó János s.k. Jeszek József s.k.

polgármester polgármester polgármester polgármester

Fábián Anita s.k.

jegyző

Letölthető dokumentum: Pályázati hirdetmény Zákány Zrínyi tér 6-SBÜKK-2024-09

 

Újra Főzőverseny Porrogon augusztus 25-én

A Traktor találkozó keretein belül már szintén egy 6 éves hagyomány, hogy bográcsétel főzőversenyt hirdetünk.

Nevezési lap letölthető innen: Nevezési lap főzőverseny 2024

A nevezési lapot kérjük 2024. augusztus 18. 20:00 óráig traktorversenyporrog@gmail.com címre elküldeni .

A versenyen készítendő ételek receptjét a nevezési lappal együtt szíveskedjen elküldeni.  Jelentkezést csak írásban fogadunk el.

A rendezvény napján helyszíni nevezésre nincs mód.

A résztvevőknek csapatonként 4 kg sertés húst és tűzifát, 3×3 méteres sátrat, sörasztalt és sörpadot biztosítunk.  

Nevezési díj nincs, de minden főzőcsapatnak 5 adag ételt a szervező rendelkezésére kell bocsátani az alábbiak szerint:

  • Minden versenyző csapat köteles 5 adag ételt kiadni azoknak a traktorosoknak, akik érvényes ételjegyet adnak át a főzőcsapatnak.
  • A versenyző csapat a kiadott 5 adag ételről úgy számol el szervező felé, hogy a nála összegyűlt maximum 5 db ételjegyet szervező részére egy lezárt borítékban átadja a főzőcsapat nevének feltüntetésével.
  • Amennyiben a verseny napján 17:00 óráig nem kértek a csapattól 5 adag ételt, úgy a szervező által biztosított ételtárolóban kérjük az 5 adagig bezárólag a készételek leadását szervező felé.
  • A főzőcsapat 5 adag ételnél többet kiadhat, erre azonban szervező nem kötelezi és semmiféle ellentételezéssel nem élhet a versenyző.

A főzéshez szükséges eszközöket és áramot szervező nem ad.

Speciális hús igényt nem tudunk kielégíteni.

Augusztus 25-én a VI. Traktor találkozó lesz Porrogon

Újra több ezer lóerőt várunk a Fő utcára!
2024-ben augusztus 25-én újra megrendezésre kerül kis falunkban a Traktor találkozó. Idén ez már a hatodik és ennek örömére egy fantasztikus hírünk is van! 🙂 Idén is folytatjuk a tavaly kezdett hagyományt, a nagy gépek mellett, ismét a “kisebbeknek” is nagy szerep jut!
Újra nem csak felvonulni és kiállítani, hanem versenyezni is lehet Porrog-on a FŰNYÍRÓ TRAKIKKAL idén is!
Ugye senki nem felejt el jelentkezni az 6. porrogi Traktor találkozóra?! 🤩🚜✅
Kérjük, töltsétek ki a jelentkezési lapot, ha a rendezvényre traktorral érkeztek és/vagy részt vesztek a traktoros versenyen.🚜🚜🚜🚜💪💪🙋‍♂️💯✅
FIGYELEM!
Aki versenyezni szeretne bármelyik kategóriában, annak előzetesen ki kell töltenie a Felelősség vállalási nyilatkozatot, melyek előzetesen online kérünk, a helyszínen pedig eredetiben is hozzátok magatokkal!
A KÖTELEZŐ nyomtatvány itt érhető el:
Bátran jöjjön idén is mindenki, hívja meg családját, barátait is és búcsúztassuk el méltón az idei nyarat!
Augusztus 25. Porrog- Traktor találkozó

Hirdetmény Porrog TKR módosítás

HIRDETMÉNY

Porrog Község Önkormányzata a Porrog Község Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 12/2017. (VIII.18.) önkormányzati rendelete alapján értesíti a helyi partnereket, hogy kezdeményezte Porrog Község településképi védelméről szóló 15/2017. (XII.22.) önkormányzati rendeletének módosítását a magasabb szintű jogszabályokkal való összhang megteremtése érdekében.

A véleményezési dokumentáció, mely a rendelet tervezetből áll az önkormányzatunk honlapján a http://porrog.hu weboldalon tekinthető meg a közzétételi időszakban.

A közzétételi időszak: 2024. május 9. – 2024. május 23.

továbbá Önkormányzatunk az ügyben

lakossági fórumot tart.

A lakossági fórum helye: Porrogi Kultúrotthon (8858 Porrog, Fő u. 32.)

A lakossági fórum időpontja: 2024. május 15. (szerda) 17:00 óra

A közzétett dokumentummal kapcsolatos véleményüket, észrevételüket a közzétételi időszakban írásban, a következő elérhetőségek egyikére küldhetik meg:

Postacím: Porrog Község Önkormányzata, 8858 Porrog, Fő u. 32.

E-mail: jegyzo@csurgo.hu

Köszönjük közreműködésüket!

Porrog, 2024. május 7.

 

Madarász Zoltán sk.

polgármester

Hirdetmény Porrog TKR módosítás

Rendelet-tervezet-TKR módosítás-POR-202401

Álláspályázat – Óvodai dajka munkakör betöltésére

A porrogi Aprajafalva Óvoda új, lelkes óvodai dajkát keres, aki méltó képpen utódja lehet jelenlegi kolleganőnknek.

Amennyiben megfelelő végzettséggel rendelkezik és szívesen dolgozna egy csodálatos kis falu fantasztikus, családias légkörű óvodájában, szereti a munkáját, a gyerekeket és a változatosságot jelentkezzen a megadott módon álláspályázatunkra!

A munkakör betöltéséhez szükséges bővebb információk az alábbiak:

 

 

 

Álláspályázat – Óvodapedagógus munkakör betöltésére

A porrogi Aprajafalva Óvoda új, lelkes óvodapedagógust keres, aki méltó képpen utódja lehet jelenlegi kolleganőnknek.

Amennyiben megfelelő végzettséggel rendelkezik és szívesen dolgozna egy csodálatos kis falu fantasztikus, családias légkörű óvodájában, szereti a munkáját, a gyerekeket és a változatosságot jelentkezzen a megadott módon álláspályázatunkra!

A munkakör betöltéséhez szükséges bővebb információk az alábbiak:

 

 

Kutatjuk a múltat Porrogon

Elindult a Petőfi Kulturális Program első eseménye Porrogon is.

Március 14-én megtartottuk Porrogon Nübl János, a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy vármegyei levéltár főlevéltárosa által az első Kutasd a múltat! klub foglalkozást. Az érdekes és informatív előadás előtt polgármester úr március 15-i megemlékezését hallhatták a jelenlévők, majd elmerülhettünk a levéltár világába. Betekintést kaptunk az intézmény működésébe és rengeteg, több száz éves dokumentumot és információt ismerhettünk meg a mi kis falunkról. 🥰

Március 22-én 17:00 órától a második előadáson a családfa kutatás világába kaptunk betekintést, a záró eseményre április 5-én, 17:00 órától kerül sor, melyre ezúton is hívunk és várunk mindenkit! ☺️

Az elhangzott előadások ppt anyagai letölthetők innen:

Porrog_pp

Családfakutatás_Porrog

Kutasd a múltat! levéltári előadás Porrogon

Kutasd a múltat! levéltári előadás Porrogon!

“Mindaddig nem tudod, merre tartasz, míg nem tudod, honnan jöttél!” /Bóka Jenő/

Itt a remek lehetőség! Tudjuk meg közösen, honnan jöttünk!

Várunk mindenkit szeretettel 2024. március 14.-én (csütörtökön) 17:00 órától a porrogi Kultúrházba egy izgalmas időutazásra! 😇 Kutassuk együtt a múltat! 😇