Közösségi Ház Fejlesztése Porrog Községben

Porrog Község Önkormányzata 2021.01.14-én sikeres pályázatot nyújtott be az Élhető települések című felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében kerül megvalósításra, 220 000 000 Ft, azaz kétszázhúszmillió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                                   Porrog Község Önkormányzata

Fejlesztés célja:                                               Közösségi Ház Fejlesztése Porrog Községben

A szerződött támogatás összege:                      220 000 000 Ft

A projekt azonosítószáma:                                TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00064

Projekt tervezett befejezési dátuma:                  2025.01.31.

 

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt fejlesztésének fő célja a közösségi ház bővítésével, fejlesztésével megvalósuló infrastruktúra-fejlesztés Porrogon, amely biztosítja a településen élők számára, hogy egy modern közösségi térben találkozzanak, beszélgessenek, részt vegyenek kulturális és közösségi célú rendezvényeken. A Közösségi házban olyan közösségi szerepvállalást támogató közösségi, kulturális és szabadidős szolgáltatások és programok kerülnek majd megtartásra, amelyek hozzájárulnak a helyi közösségek megerősítéséhez és kulturális-közösségi aktivitásukhoz. A meglévő, önkormányzati tulajdonban lévő épület átalakításával, korszerűsítésével Porrog létrejön egy, a mai kor követelményeinek megfelelő Közösségi színtér.

Ezen túlmenően sor kerül belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésre is. A kialakítandó zöldfelületek elősegítik az éghajlatváltozás mérséklését, a szén-dioxid kibocsátás csökkentését, az élhető települési környezet kialakítását.