41. BOR- ÉS 11. PÁLINKA/PÁRLAT VERSENY
PORROG
Versenyszabályzat Pálinka

A verseny kiírója, szervezők:
– Hétszergörbe Gazdakör (8858 Porrog, Fő utca 1.)
– Pálinka-vidék Egyesület (8858 Porrog, Zártkert 565. Hrsz.)
– Porrog Község Önkormányzata (8858 Porrog, Fő utca 32.)

A verseny célja:
 a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon innen és határon túl,
 a versenyen résztvevő pálinkák/párlatok megmérettetése,
 a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése,
 a minőség javítása, a főzetők/főzők saját eredményeinek közlésén keresztül,
 a kereskedelmi forgalomban kapható termékek marketingje, népszerűsítése,
 a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása,
 a minőségi pálinkát főzető és magánfőző lakosok, illetve a kereskedelmi
főzdék munkájának elismerése.

A verseny meghirdetésének köre:
– A határon innen és a határon túli magánfőzők, bérfőzetők és a kereskedelmi főzdék.

A verseny fővédnöke:
– Jakab István Úr, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ
elnöke

Nevezési határidő:
– 2023. január 16.- január 31-én (kedd) 17.00 óra.
Nevezési minta:
– Magán-, bérfőzetőknek és kereskedelmi főzdéknek fajtánként minimum 1 X 0,2 liter. A mintákat természetesen nagyobb palackokban is elfogadjuk.
– A palackokat lehetőleg jelöletlenül (felirat nélkül) kérjük. Függőcímkén, vagy festő papír ragasztószalagon (könnyen eltávolítható), kérjük a nevező nevét, minta fajtáját, alkohol fokát és évjáratát feltüntetni.

Nevezési díj
– 1 nevezett mintaszámnál magán-, bérfőzetőknek és kereskedelmi főzdéknek 2500,- Ft, 2-4 nevezett minta esetén magán-, bérfőzetőknek és kereskedelmi főzdéknek 2000,- Ft/minta, 5 és afeletti nevezett minta esetén magán-, bérfőzetőknek és kereskedelmi főzdéknek 1500,- Ft/minta.
– Az összeg befizethető személyesen a minták leadásakor készpénzben, illetve átutalható a Hétszergörbe Gazdakör bankszámlaszámára: Takarékbank 67000014-17000765-00000000, a közleményben feltüntetve, hogy nevezési díj és név. Nyugtát, kérésre számlát a nevezési díj beérkezése után állít ki a nevezésről az Egyesület.
Nevezési minták átvétele:
– Személyesen leadva a porrogi Közösségi Házban (8858 Porrog, Fő utca 32.), 2023. január 16-tól – január 31-én 17.00 óráig, hétköznap 9.00 órától 17.00 óráig, illetve eljuttatható postán/futárszolgálattal a következő címre: Hétszergörbe Gazdakör (8858 Porrog, Fő utca 32.)

Nevezési feltételek:
Minden nevező a versenyen saját felelősségére vesz részt. Az általa leadott minta jogszerű előállításáról, birtoklásáról saját felelősségére a nevezési lap aláírásával, illetve elektronikus nevezés esetén a feltételek elfogadásával, nevezés beküldésével egyidejűleg nyilatkozik. Az esetleges járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozó intézkedések, egészségügyi feltételek betartása minden nevező számára kötelező, melyet a nevezésével tudomásul vesz. A szervező a versenyre leadott minták tekintetében semmiféle felelősséget nem vállal, a bírálat után megmaradt minták, illetve üvegek a nevezők részére az eredményhirdetés során visszaadásra kerülnek. Megmaradt mintát, illetve üveget vissza nem postázunk, az eredményhirdetés után a vissza nem vett minták megsemmisítésre kerülnek. A nevezési lap aláírásával, illetve elektronikus nevezés esetén a feltételek elfogadásával, a nevezés elküldésével a nevező adatainak kezeléséhez hozzájárul. Hozzájárul továbbá, hogy a szervező későbbi rendezvényeiről a megadott elérhetőségein számára tájékoztatást küldjön. A hozzájárulások írásban visszavonhatók.
Nagydíjak közül Porrog Község Párlata külön kiválasztásra kerül a „helyi” (Porrog Községhez köthető) termékekből, mely nagydíj esetében „vendég” (bárhonnan máshonnan érkező) termék nem versenyez.
Versenyünkön külön kategóriát hirdetünk a bírálók/szervezők által leadott versenyeztetni kívánt tételek tekintetében. Ezen minták a nagydíjak kiválasztása során már nem vehetnek részt a versenyben, különdíjak az ezen kategóriában nevezett tételeknek is adhatók.

Zsűrizés, értékelés:
– 2023. február 10-11. 8858 Porrog, Fő utca 32. zártkörű bírálat

Eredményhirdetés időpontja és helye:
Eredményhirdetés tervezett időpontja 2023. március 04. (szombat), később meghatározott helyszínen. Nagyon fontos, hogy minden nevező a nevezési lapon, elektronikus nevezési felületen elérhetőségét (elsősorban email cím és telefonszám) a szervező tudomására hozza. Az eredményhirdetéssel kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben szervező a versenyzőket a megadott elérhetőségeik felhasználásával értesíteni fogja, továbbá a tudnivalók az interneten, illetve facebookon is megosztásra kerülnek.

Versenyigazgató: Dr. Gyenesei István pálinkamester szakmérnök, nemzetközi pálinkabíráló, Zsűri tagjai: szakértő pálinka-, illetve borbírálók

Részletes versenyszabályzat letölthető innen:Pálinka_versenyszabályzat_Porrog_2023

Nevezési lap letöltése: Pálinka_nevezési_lap_Porrog_2023

ONLINE NEVEZÉS: Online nevezési űrlap